Contact opnemen
Blijf op de hoogte!

Benieuwd naar onze ontwikkelingen, tips & tricks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief
Stel je vraag via onze servicedesk
Servicedesk

Stuur je vragen of technische problemen in via onze Servicedesk.

Servicedesk
Beheer je website via iManager
iManager

Klik op de link hieronder om in te loggen bij iManager.

iManager
Neem contact op met Ivengi
Contact

Withuisveld 24
6226 NV Maastricht
088 20 23 900

Bel ons
Blijf op de hoogte!

Benieuwd naar onze ontwikkelingen, tips & tricks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief
Service vragen aan Ivengi Terug naar de website
zoeken op de website
Direct naar hoofdinhoud
Ivengi.com

Digitale toegankelijkheid volgens de WCAG-richtlijnen

Vanaf 2025 gaat nieuwe wetgeving in die grote gevolgen heeft voor de digitale toegankelijkheid. Ben jij er klaar voor? Wij helpen je graag met een digitale oplossing die is ontwikkeld volgens de WCAG-richtlijnen.

Fullscreen cover indicator

Digitale toegankelijkheid

Voor veel (semi-) overheidsprojecten is het een vereiste om aan de WCAG-richtlijnen te voldoen. Daarom hechten wij er veel waarde aan om digitale toegankelijkheid te promoten en actief te ondersteunen. Dit doen we door bewustwording in alle facetten van het project en daarnaast ook door kennissessies te organiseren, die voor onze relaties en klanten kosteloos bij te wonen zijn.

Zo is er in 2023 nog een kennissessie geweest omtrent de EAA (European Accessibility Act), de nieuwe wetgeving die in 2025 ingaat en grote gevolgen zal hebben voor de digitale toegankelijkheid en de bedrijven en branches die daarmee geconfronteerd worden. Want eerlijk is eerlijk; momenteel is het overgrote merendeel van alle websites onvoldoende ingericht om mensen met een (visuele) beperking een prettige surfervaring te bieden. Het conformeren aan WCAG-richtlijnen, afhankelijk van het niveau, kan stevige kosten met zich meebrengen voor kleinere organisaties. Daarom bieden we meerdere mogelijkheden aan om zelfs bij een beperkt budget al eerste concrete stappen te zetten om toegankelijkheid te verbeteren.

Keuzenwijzer Hersenletsel

Een voorbeeld hiervan is de website van Keuzewijzer Hersenletsel (een project van Universiteit Maastricht), die recentelijk door ons is gerealiseerd. Op deze website staat een goed voorbeeld van een blok met functionaliteiten die instellingen omtrent toegankelijkheid aan de bezoeker biedt, zoals het vergroten van tekst of cursor, het accenturen van links of een printfunctie.

Taal voor allemaal

Buiten de visuele, functionele en technische componenten, is taalgebruik ook een belangrijk onderdeel van WCAG (kernpijler Begrijpelijk). Daarom zijn we ook partner van Taal voor Allemaal. Deze organisatie is opgericht door Professor Xavier Moonen en heeft een methode ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek en internationale voorbeelden. Het uitgangspunt is dat (online) informatie voor iedereen passend is en gaat verder dan taal vereenvoudigen naar B1-niveau. Wij hebben de ervaring dat juist dat aspect van taal en content onderschat wordt door organisaties.

Kennis in huis

Wij borgen digitale toegankelijkheid door de inzet van UX/UI specialisten die vast deel uitmaken van ons team. Deze kennis wordt op verschillende momenten in ons Scrum/agile werkproces ingezet en toegepast. Grafische ontwerpen worden daarbij bijvoorbeeld getoetst, maar ook tijdens de daadwerkelijke bouw zelf, waarbij tijdens demo’s en testrondes gebruikerservaringen meegenomen worden.

Heb je een portal of complexe website nodig die moet voldoen aan de WCAG richtlijnen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben de juiste kennis in huis om jouw oplossing digitaal toegankelijk te maken. 

Contact met Laszlo Graven

CONTACT?

Laszlo Graven

Business Manager
DEEL DEZE PAGINA