Contact opnemen
Blijf op de hoogte!

Benieuwd naar onze ontwikkelingen, tips & tricks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief
Stel je vraag via onze servicedesk
Servicedesk

Stuur je vragen of technische problemen in via onze Servicedesk.

Servicedesk
Beheer je website via iManager
iManager

Klik op de link hieronder om in te loggen bij iManager.

iManager
Neem contact op met Ivengi
Contact

Withuisveld 24
6226 NV Maastricht
088 20 23 900

Bel ons
Blijf op de hoogte!

Benieuwd naar onze ontwikkelingen, tips & tricks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief
Service vragen aan Ivengi Terug naar de website
zoeken op de website
Direct naar hoofdinhoud

Keuzewijzehersenletsel.nl

Een website om mensen met hersenletsel, hun naasten en zorgprofessionals te ondersteunen.

Toegankelijke informatie
rondom hersenletsel in Limburg

De website Keuzewijzerhersenletsel.nl is een initiatief van Expertisecentrum Hersenletsel Limburg (EHL) / UM, SGL en Adelante en is tot stand gekomen met subsidie van ZonMw.

Keuzewijzerhersenletsel.nl is gericht op het ondersteunen van mensen met hersenletsel, hun naasten en zorgprofessionals. De website helpt volwassenen en ouders van kinderen met hersenletsel hun weg te vinden in de complexe wereld van zorg en ondersteuning binnen Limburg. 

De uitgangspunten

Voor dit project waren de volgende uitgangspunten geformuleerd:

  • Een digitale, prikkelarme en drempelvrije website
  • Gericht op volwassenen én ouders van kinderen met hersenletsel, naasten, hulpverleners en verwijzers
  • Mogelijkheid om in te zoomen per ziekenhuisregio (of meerdere tegelijk) in provincie Limburg
  • Opvolger van de reeds bestaande (papieren) regionale keuzewijzers voor volwassenen en voor kinderen met hersenletsel
  • Vraaggerichte structuur van de website
  • Aansluiten bij landelijke ontwikkelingen (zoals Breinlijn, Wegwijzer Hersenletsel, Leg de Link)
  • Ruimte voor regionale accentverschillen

Doelstelling

Het doel van de website is een verbeterde (digitale) vindbaarheid van het zorg- en welzijnsaanbod voor mensen met hersenletsel, hun naasten, verwijzers en andere professionals in het domein zorg en welzijn binnen de provincie Limburg.

Ontwikkeltraject

Als eerste stap zijn we voor dit project gestart met een uitgebreid onderzoek en analyse. Het was belangrijk om de behoeften en wensen van de doelgroep goed in kaart te brengen. Hiermee kon vervolgens de structuur van de website schematisch uitgewerkt worden in een sitemap.

Voor de navigatie is er rekening mee gehouden dat deze intuïtief en logisch moest zijn. Er is een duidelijke focus op relevante en lokale informatie binnen het hoofdonderwerp ‘De keuzewijzer’. De verschillende doelgroepen (volwassenen en kinderen/jongeren) hebben elk een eigen omgeving binnen de website zodat de inhoud hierop afgestemd kan worden.

Ontwerp en iconen

Vervolgens is er een grafisch ontwerp van de website uitgewerkt op basis van de aangeleverde huisstijl. De belangrijkste elementen, zoals de zoekfunctie en de thematische categorisering, hebben een prominente plaats gekregen. De keuzewijzer gaat namelijk uit van de vragen waar mensen oplossingen voor zoeken in plaats van het aanbod dat beschikbaar is.

Het ontwerp had een focus op eenvoud en leesbaarheid. Er is gekozen voor een overzichtelijke lay-out met voldoende witruimte en een contrastrijk kleurenschema. De tekstuele inhoud is duidelijk leesbaar en wordt ondersteund met visuele elementen zoals iconen en afbeeldingen.

Expertisecentrum Hersenletsel Limburg
De Keuzewijzer Hersenletsel Limburg helpt mensen met hersenletsel op weg naar de juiste zorg en ondersteuning.

De website

Tot slot is het design tot leven gebracht in een aantrekkelijke website. Via het Content Management Systeem (CMS) kan de inhoud eenvoudig worden bijgewerkt en aangevuld door het team van Keuzewijzer Hersenletsel. De content is ontwikkeld in samenwerking met (medisch) professionals en ervaringsdeskundigen. 

Voorafgaand aan de lancering is de website uitvoerig getest op functionaliteit, compatibiliteit en prestatie. Dankzij testen met gebruikers zijn de laatste issues verholpen en is nagegaan of de website aan alle verwachtingen voldoet.

Toegankelijkheid

De website heeft verschillende functionaliteiten om de inhoud laagdrempelig toegankelijk te maken voor bezoekers met een beperking.

Denk hierbij aan functies zoals het vergroten van het lettertype, dynamische omkadering van hyperlinks, vergroten van de cursor en meer. Elke pagina is geoptimaliseerd voor zowel desktop- als mobiele apparaten.

Sneller de juiste hulp

Met deze nieuwe website hopen we dat mensen met hersenletsel in Limburg sneller de juiste hulp en ondersteuning vinden om na hersenletsel verder te gaan met hun leven.

Contact met René Wintjens

CONTACT?

René Wintjens

Business Consultant
DEEL DEZE PAGINA